Vi är
 
 

Vi som finns bakom namnet Jamiciz är Jimmy, Angelica och Marcus och förkärleken till hundar är det som främst utmärker vår familj. Hundar har alltid varit en naturlig del av våra liv eftersom vi båda är uppvuxna i familjer där hundar har varit en självklar del av livet. Genom åren har det blivit många kurser inom olika hundföreningar och idag är vi båda utbildade instruktörer inom brukshundklubben och vi har även hållit i en kurs åt labradorklubben.

Hundsporten ligger oss varmt om hjärtat och varje ledig sekund tillbringas ute i skogen där vi gärna kör spår- eller apporteringsträning. Vi är också aktiva inom föreningsvärlden, båda sitter i styrelsen i Labradorklubben Värmland, Jimmy är också jaktansvarig och Angelica utbildningsansvarig i föreningen och Angelica är även auktoriserad tävlingssekreterare inom Svenska brukshundklubben och sitter i tävlingssektorn i Säffle brukshundklubb.

Vår kennel registrerades i mars -05 och första kullen såg dagens ljus i februari -06, målet med vår avel är att få fram friska, pigga och arbetsvilliga hundar med en sund och fin exteriör. Vi sätter mycket stort värde på att få följa alla de valpar som lämnar oss och vi erbjuder träningshjälp till de som önskar det, vi anordnar regelbundet kennelträffar och en gång om året har vi ett kennelläger.

En vanlig fråga som vi får är vad vårt kennelnamn Jamiciz (uttalas Jamikis) betyder, de första tre bokstäverna kommer helt enkelt från våra namn och resten kom till genom en lek med bokstäver. Vi går att hitta i de vackra värmlandsskogarna, närmare bestämt i södra Värmland.