Vattenapportering
 
 

Igår var det dags för något efterlängtat, vi var iväg och körde vattenapportering. Eftersom tiden inte räcker till allt under kennellägret så planerade vi in en särskild dag bara för apporteringsträning i vatten och igår var det alltså dags.

De som var på plats var Gretzky (Lazzo), Santos (Lakritz), Selma (Mira), Zorro (Nikon), Nato, Nyzta, Noza och Mikza. För valparna var detta debuten med träning i vatten och i början kan valpar vara väldigt osäkra och inte så pigga på att kasta sig i. Noza, Zorro och Nyzta var väldigt skeptiska över vårt påhitt och försökte hitta andra lösningar för att få in dummien och fågeln som låg och guppade på ytan, men alla tog sig ett dopp i alla fall. Och vi fick se fina apporteringar med bra grepp på både dummie och fågel. Nato däremot agerade som han aldrig gjort annat än apporterat i vatten, han kastade sig glatt i och simmade ut och hämtade allt vi kastade.

Hos de vuxna hundarna var motivationen på topp och den ena apporten efter den andra hämtades in i en rasande fart. Glädjen steg ytterligare en nivå när apportkastaren kom fram och de fick ge sig ut på några riktigt långa skick. Här fick övningarna dubbel effekt för valparna fick även skotträning på köpet och till vår glädje såg vi att ingen av dem reagerade det minsta när vi sköt.

Vi hade en väldigt lyckad träningsdag och vi ska försöka få till några fler dagar med vattenapportering för gänget innan säsongen är slut.