Uppdatering 29/9
 
 

Det har hänt en hel del på sista tiden, så vi kände att en ordentlig uppdatering av hemsidan var på sin plats. Jamicizhundarna har visat framtassarna i offentliga sammanhang och det är med glädje vi tar emot alla fina och glädjande rapporter.

Vi kan börja med att berätta att igår tog Selma (Mira) och matte Felicia svenskt viltspårchampionat efter tre raka förstapris i öppenklassen. Selma är inte den enda som har varit i spårskogen och gjort framsteg, även Maja (Njuta) och matte Lotti har fått två förstapris i öppenklassen och efter att ha följt det här duktiga ekipaget så tror jag att championatet är mycket nära även för dem.

Mizil och matte Jessica har också varit ute och tävlat i skogen, men de ägnade sig åt jaktprov istället för viltspår. Denna gången räckte det inte hela vägen fram till ett pris, men stor potential finns hos detta målmedvetna par och det kommer säkert snart fler rapporter om roliga och spännande starter på tävlingar.

Molly (Noja) och matte Kerstin har också varit på tävlingsbanorna och de valde att visa upp sina kunskaper på lydnadsbanan och det gjorde de med ett mycket bra resultat och tog ett förstapris.

I våras gjorde flera individer ur N-kullen MH men Nyzta missade då på grund av löp, idag var det däremot hennes tur att få känd mental status. Och vi blev inte besvikna över resultatet, Nyzta mötte utmaningarna och löste situationerna på bästa sätt och vi kan glatt konstatera att hon har stabila nerver, är social, avreagerar snabbt, löser situationer på egen tass och är inte det minsta skotträdd. N-kullen över lag har gjort fantastiska MH och vi är otroligt nöjda med hela kullens mentala status.

Sist men inte minst, N-kullen har även börjat åka på röntgen av höfter och armbågar och först ut att få detta gjort var Mickan (Nicka) och Zorro (Nikon) och nyheterna kunde inte ha varit bättre. HD grad A och ED 0 och bättre än så kan man inte önska.

Så efter den här sammanfattningen förstår ni att vi är mycket nöjda va? Vi är otroligt nöjda och väldigt stolta över de underbara hundarna och deras oerhört engagerade ägare och vi avslutar nu med att önska alla ett stort GRATTIS till era framgångar. Och ett stort TACK för allt roligt ni gör med era hundar, det värmer ett uppfödarhjärta!


Felicia och Selma.


Lotti och Maja, även kompisen Kajsa kom med på ett hörn.


Inget fel på Nyztas leklust.


Även jaktlusten var på topp hos Nyzta.