Sammanfattning 2008
 
 

Det här är ett år som vi kommer blicka tillbaka på med mycket stolthet och glädje för Jamicizhundarna har skövlat många framgångar under året. Vi börjar med det som vi är allra gladast över och det är att under året har tio hundar från vår kennel genomgått röntgen på höfter och armbågar och samtliga med toppresultatet HD grad A och AD UA.

Under året har också elva stycken Jamicizhundar genomgått mentalbeskrivning och efter detta kan vi sammanfatta att ingen av hundarna har några som helst problem med kvarstående rädslor, alla låter sig hanteras utan problem, de är öppna och sociala, kan lätt slappna av och ingen är skotträdd. Vi har fått väldigt mycket beröm från mentalbeskrivarna och som uppfödare till alla dessa underbara individer kan vi inte vara annat än väldigt nöjda och stolta.

Jamicizhundarna har också skövlat framgångar på tävlingsbanorna och under året har Kiri, Kubik och Katziti blivit viltspårchampions. Lycka, Lakritz och Lazer har klarat anlagsprovet i viltspår och kommer snart att ge sig ut i öppen klass och Katziti har startat på jaktprov. Även i utställningsringen har det blivit lite framgångar under året, Kubik tog hem ett ck i öppen klass och Kiri och Katziti har fått en varsin etta i öppen klass. Ett flertal av hundarna har också varit ute på praktisk jakt och eftersök med fina resultat.

Vid sidan av allt detta så har vi också hunnit med många kennelträffar där vi har träffats och tränat tillsammans och hundarna går från klarhet till klarhet på varje träningspass. I juli hade vi också det årliga kennellägret och då var det två heldagar med apportering, lydnad och nosarbete och det var en underbar helg på alla sätt och vis.

Nu lägger vi det här fantastiska året till handlingarna och blickar istället fram emot 2009 och hoppas att det blir ett lika framgångsrikt år för vår kennel, nästa år kommer vårt liv förhoppningsvis att kantas av valpar igen då Kiri är planerad att paras i februari.

Vi vill avsluta med att tacka alla våra fantastiska och engagerade valpköpare, utan er så skulle inte året ha blivit så här lyckat. Nu sätter vi siktet mot kommande år och alla aktiviteter med våra fyrbenta vänner.