Sammanfattning 2011
 
 

Då var det dags att göra den årliga sammanfattningen igen, åren går onekligen fort. År 2011 kan även detta läggas till handlingarna som ett lyckat år för vår kennel och jag ska sammanfatta vad som hänt.

Året började på bästa sätt, den 3 februari kikade vår fjärde kull ut. Det var Lyztra som fick sina första valpar och det kan inte beskrivas som något annat än en drömkull. N-kullen består av tio individer, åtta tikar och två hanar. Idag har valparna hunnit bli 10 månader och de har utvecklats exakt som vi hoppades på, de är orädda, framåt och sociala med ett stort intresse för arbete och det är med stor förhoppning och mycket spänning som vi ska fortsätta följa dessa individers utveckling.

Två av hundarna i M-kullen har under året genomgått röntgen på höfter och armbågar och det var Mingla och Selma (Mira) och båda gick igenom med utmärkt resultat.

Även på provbanorna har några Jamicizhundar visat sig under året och Mizil, Enzo (Mio) och Maja (Njuta) har samtliga gjort ett godkänt anlagsprov i viltspår och sätter nu siktet mot öppen klass.

Helgen 30-31 juli gick årets läger av stapeln och det bjöds som vanligt på många fina uppvisningar av hundarna och många givande diskussioner bland de tvåbenta och givetvis fanns de obligatoriska skratten där. Men det var också en helg där vi fick visa prov på vår förmåga att improvisera då planerna ändrades i sista sekund. Dels fick vi sent återbud av instruktörer och sedan bestämde sig sommaren att visa sig från sin bästa sida. Värme är alltid välkommet, men strålande sol och 30 grader är inte optimalt väder för hundträning. Lördagen fick snabbt styras om till att träna vattenapportering och söndagen var det spår i lugnt tempo som gällde. Men trots ändrade planer i sista sekund verkade alla deltagare nöjda med helgen.

Förutom lägret så har träningsgänget varit aktivt under hela året och vi har samlats och tränat apportering och spår tillsammans och som uppfödare är det alltid lika roligt att se de fina uppvisningarna som hundarna står för på träningarna.

Men nu är det dags att avsluta 2011 och istället blicka framåt mot 2012 och vi har ett händelserikt år som väntar även där. Vi planerar ytterligare en kull som beräknas födas under våren och sedan är det full fart som vanligt. N-kullen står inför ett intensivt år, den 29 april ger sig hela ligan ut på mentalbeskrivning och det är något som vi redan längtar efter. Sedan ska de även genomgå röntgen av höfter och armbågar, ett moment som alltid sätter nerverna i gungning.

Planeringen inför nästa års läger är redan igång och även de vanliga träningarna kommer upptas i januari igen, det råder bara lite julledigt just nu. Förhoppningsvis kommer även några Jamicizhundar att ge sig ut på tävlingsbanorna under 2012. Vi har mycket spännande att se fram emot och förhoppningsvis kan jag även nästa år sammanfatta året som lyckat.

Avslutningsvis vill vi tacka alla våra engagerade valpköpare som gör det enkelt för oss att sammanställa varje år som lyckat, det är helt och hållet er förtjänst. Och tack för alla fina minnen ni gett oss detta år, nu sätter vi målet att tillsammans skapa nya fina minnen under kommande år.