Sammanfattning 2010
 
 

Året börjar närma sig sitt slut och då är det dags att sammanfatta de senaste tolv månaderna. 2010 blev ett händelserikt år och tyvärr var det inte bara positiva saker som vi fick uppleva. Året startade på värsta tänkbara sätt med att lilla Mia (Jamiciz Magic) omkom i en trafikolycka endast tio månader gammal, en tragedi som tog oerhört hårt på alla och givetvis värst för Mias familj.

Men den 26 maj vände lyckan mot oss igen då Karitza fick valpar tillsammans med Taffy (pappa till vår M-kull), det var inte vi som födde upp den här kullen utan det var familjen Axelsson som äger Karitza. Nio pigga och glada individer blev det och vi kommer med spänning följa deras framfart här i livet.

Helgen 31 juli - 1 augusti gick årets kennelläger av stapeln och det kan bara sammanfattas som oerhört lyckat. Årets läger slog deltagarrekord och det var en stor samling hundar och människor som i dagarna två befann sig hos oss och tränade spår (både vilt och person), apportering, lydnad och sök/uppletande. Alla verkade väldigt nöjda och planeringen för 2011 års läger är redan i full gång.

Under hösten var det dags för M-kullen att genomgå mentalbeskrivning och det gjorde samtliga individer med fint resultat, hundarna är sociala och öppna och har inga problem med kvarstående rädsla eller skotträdsla.

Mikza, Enzo (Mio) och Mizil har också genomgått röntgen på höfter och armbågar, på Mikza och Enzo blev det toppresultat men tyvärr fick Mizil en anmärkning på ena armbågen. Men det var endast en etta (den lindrigaste formen) så förhoppningsvis ska han inte få några problem av detta. Mingla och Selma (Mira) kommer röntgas inom det närmaste.

Jamicizhundarna har även varit ute på tävlingsbanorna under året och Kurage och matte Johanna debuterade i lydnadsklass I och på kort tid samlade de ihop tre förstapris och kan idag titulera sig LPI. Mikza och Selma (Mira) debuterade på viltspår och båda klarade anlagsprovet utan några som helst problem, så under våren 2011 kommer de ge sig ut i öppen klass. Lyztra gjorde debut i utställningsringen och fick där en etta i öppen klass.

Vi avslutade året med att para Lyztra med Cynhinfa Flint från Minnows kennel och om allt går som vi hoppas så får vi valpar runt den 5 februari (ni kan läsa mer om den kullen här). Så det är med förväntan som vi blickar framåt mot 2011 där en valpkull, ett händelserikt kennelläger och fler framgångar på tävlingsbanorna väntar.

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till alla våra fantastiska och engagerade valpköpare och till våra underbara träningsvänner som ger oss alla fina minnen och upplevelser. Vi hoppas på många härliga stunder tillsammans även under nästa år. Nu får en hög med bilder sammanfatta året som gått.