Sammanfattning 2009
 
 

Året börjar närma sig sitt slut och då är det dags att sammanfatta de senaste tolv månaderna. 2009 var ett lyckat och händelserikt år för vår kennel, vi har bland annat fått två nya champions och en ny kull har sett dagens ljus.

Den 29 mars föddes vår tredje kull och den var efter Kiri och Cherrycombe Teal Of Lakedown, kullen bestod av åtta individer (en gul hane, en svart hane, två svarta tikar och fyra gula tikar) men tyvärr var båda svarta tikarna dödfödda. Kiri hade en långdragen valpning och till slut orkade hon inte längre utan det fick bli ett akut kejsarsnitt. Men allt slutade gott i alla fall, Kiri återhämtade sig otroligt snabbt och tog väldigt bra hand om sina sex små vildar. Här kan ni läsa mer om Kiris valpning och en valpdagbok för M-kullen.

Idag är gänget från M-kullen åtta månader gamla och vi är oerhört nöjda med hur de har utvecklats, samtliga är framåt, orädda och väldigt roliga att jobba med och det ska bli spännande att följa deras framfart här i livet.

Kiri är inte den enda Jamicizhund som har blivit mamma under året, även Katziti (Malla) fick en kull med nio valpar i april och vi var uppe hos Ebba och Mats och träffade de små vildarna när de var sex veckor gamla. Även dessa verkar mycket lovande och vi hoppas kunna få äran att följa även de här hundarna i deras vardag.

Två Jamicizhundar har även tagit ett championat under året, det är Lakritz (Santos) och Lycka (Molly) som numera kan titulera sig svenska viltspårchampions och vi säger ett stort grattis till familjen Hallman och Jonas & Jeanette. Lyra (Ida) har klarat av anlagsprovet i viltspår under året och sätter nu siktet på öppenklassen under 2010. Lycka (Molly) har även genomgått röntgen på höfter och armbågar och det blev toppresultat med Hd A och Ad ua.

Helgen den 25-26 juli hade vi vårt årliga kennelläger och det var ett stort gäng som slöt upp och var med i dagarna två, tiden ägnades åt apportering (både land och vatten) och nosarbete i form av spår, sök och uppletande. Hundarna skötte sig exemplariskt och det var ett gäng nöjda hundägare som lämnade oss på söndag kväll.

Våra helgträningar har pågått varje helg hela året, då har ett stort gäng samlats för gemensam träning (främst apportering). Nu har vi tagit ett litet juluppehåll, men efter jul så kör vi igång igen.

Året har varit väldigt lyckat och roligt och vi vill rikta ett stort tack till våra fantastiska valpköpare som ger oss äran att få vara delaktig i alla hundarnas vardag, det betyder mer än ni kan ana. Nu lägger vi 2009 till handlingarna och blickar framåt mot 2010 och nya utmaningar och äventyr med våra fyrbenta vänner. Avslutar med lite bilder som får sammanfatta året som gått.