Intensiv helg
 
 

Nu var det länge sedan sidan fick sig någon uppdatering, men det beror på en kombination av tidsbrist och datastrul. Men nu är vi tillbaka igen och vi har en del nyheter att dela med oss av, vi har haft en väldigt lyckad och intensiv helg.

Igår var Mikza och Selma (Mira) iväg och gjorde anlagsprov i viltspår och båda klarade det utan problem, omdömet blev bland annat att de hade utmärkt spårförmåga. Så nu sätter vi målet mot nya äventyr i öppen klass. Även Maria och Cooper var med och de klarade sig också, så det var ett väldigt glatt gäng hundägare som lämnade provplatsen igår.

Idag har vi också haft en väldigt spännande dag, nu var det äntligen dags för M-kullens mh. Fyra av fem var på plats, Mizil kommer göra sitt mh hemma på Gotland om ett par veckor. Men Mikza, Enzo (Mio), Selma (Mira) och Mingla var på plats idag och vi är väldigt nöjda med det vi fick se.

Samtliga uppvisade jaktintresse, de kunde varva ned under passivitet, överraskningsmomenten gick fint och ingen av dem är skotträdd. Vid skotten fick vi snarare se raka motsatsen, hundarna visade ett oerhört stort intresse mot skotten och skytten. Men detta är ju ingen ovanlig reaktion för hundar som är vana att få jobba efter skott, de väntade ju på att dummien eller fågeln skulle ramla ned så de fick apportera.

Vi fick i alla fall höra väldigt fina omdömen om alla fyra och vi kan inte vara annat än nöjda. Vi vill nu rikta ett stort tack till våra fantastiska och engagerade valpköpare, utan er så vore inte detta möjligt. Även ett stort tack till Säffle brukshundklubb som än en gång har bjudit oss på ett mycket bra arrangerat mh och till beskrivaren Inger Russberg som med kunniga ögon och en stor portion humor ger sin syn på saken.

Avslutar med en hög med bilder från vår härliga helg.