Kennelläger 2011
 
 

Helgen 30-31 juli var det dags för årets läger och precis som tidigare år blev det en lyckad helg med hundträning, roliga diskussioner och många skratt. I år fick ordet flexibilitet stå i fokus då hela upplägget fick läggas om i sista stund, dels pga bortfall av instruktör men också även för att vädret bestämde sig för att bjuda på högsommar.

På fredag kväll insåg vi att helgens temperatur skulle uppnå till imponerande höjder och att köra hård fysisk träning en hel helg med hundarna i trettio grader var inget som lockade, därför lade vi om planeringen och styrde mot vattnet under lördagen. Där ägnades dagen åt vattenapportering och hundarna klagade inte, de fick jobba med det de älskar mest och samtidigt hade de inte ont av värmen.

Söndagen bjöd på samma temperaturer men då stannade vi ändå i skogen och körde mycket korta pass och då var det spår som var den främsta grenen. Samtliga deltagare var ute på ett varsitt spår och trots värmen gjorde hundarna mycket bra ifrån sig. Men som sagt, värmen ställer till det och de flesta hundarna orkade inte så mycket mer efter sina spår. Några få skick i uppletande var allt, sedan var det dags för de fyrbenta att tacka för sig.

Vi här på Jamiciz vill tacka alla er som var här och gjorde den här helgen så lyckad.