Helgen 30-31 maj
 
 

Då var det dags för en uppdatering i den vanliga dagboken då, på sista tiden är det ju bara valpdagboken som har uppdaterats. Men vi börjar med en rapport om valparna, Selma (Mira) och Mia (Magic) har nu bott i sina nya hem i lite över en vecka och tjejerna har funnit sig väl till rätta, rapporterna som vi får är enbart positiva och det är givetvis en stor glädje för oss. I fredags var familjen Fransson/Nilsson från Säffle här och hämtade hem sin lilla Mingla och hon har redan gjort sig hemmastadd i sin nya familj. I lördags kom familjen Hedenstein ända från Visby för att hämta Mizil och rapporterna säger att han redan har tagit Gotland med storm. Vi vill rikta ett stort tack till våra underbara valpköpare som hör av sig med täta rapporter och bilder, det är så härligt för oss att få fortsätta följa våra valpar nu när det tagit klivet ut i världen. Bilder som vi fått från valpköparna kan ni se här.

Enzo (Mio) ska bo kvar här ett par veckor till så han och Mikza får dela bostad ett tag till och de verkar ta syskonens flytt med ro och de har själva haft en väldigt intensiv helg. Både lördag och söndag bjöd på underbart sommarväder och detta firades med resor till sjön, på lördag var även de stora hundarna med för lite apporteringsträning i vatten och hundarna jobbade med en enorm glädje. Även Mikza och Enzo visade att de är sanna vattenhundar och kastade sig i och simmade utan minsta tvekan.

Igår var det dags för träningsgänget att samlas här igen och då var det träning i skogen som gällde, flera av oss spårade och även en del apportering hann vi med. Enzo och Mikza fick även testa på ett varsitt nybörjarspår och de kämpade på bra och med lite hjälp från oss så klarade de uppgiften och det var så roligt att se vilket intresse de hade för spåret, nosen var som limmad i backen. Det var också en glädje att se hur bra de slappnade av i en ny situation, trots att de var på en ny plats med nytt folk och främmande hundar så slappnade de av fullständigt. Även gårdagen avslutades med en tripp till sjön för ett avsvalkande dopp och det var två trötta valpar som sa god natt igår kväll. Nu avrundar vi den här långa rapporten med lite bilder från vår härliga helg.