Valpkurs
 
 

Nu var det länge sedan jag skrev något här i dagboken, men det innebär inte att aktiviteterna ligger på is. Våra söndagsträningar pågår för fullt och igår var det även dags för debut av valpkursen med N-kullen. Eftersom individerna i den här kullen är spridda över en stor del av landet var det inte många som hade möjlighet att närvara, men vi var några stycken i alla fall. Noza, Nyzta, Nato och Maja (Njuta) fanns på plats och extra roligt var det för Maja kom med husse och matte ända från Stockholm för att hälsa på.

Igår körde vi bara lite grundövningar som kontakt, sitt och stanna och både valpar, hussar och mattar skötte sig väldigt bra. Valparna fick även testa på fågel för första gången och intresset var stort och vi fick se flera fina spontana apporteringar. Ett par små viltspår hann vi också med på eftermiddagen och även de gick mycket bra.

Valpkursen kommer nu att äga rum på söndagarna några veckor framöver och ni med valpar från N-kullen är välkomna när ni vill, men meddela gärna innan om ni tänker komma så vi kan planera dagen på bästa sätt.

Sedan nåddes vi av goda nyheter igår, Mizil och matte Jessica klarade anlagsprovet i viltspår under helgen och vi säger ett stort grattis till er.

Avslutar med ett par bilder som får sammanfatta gårdagen, när valpar leker syns varje tand.